Doorgaan naar artikel

Veiling CLTV Zundert passeert grens van 10 miljoen kilo aardbeien

CLTV Zundert is dit jaar door de afzetgrens van 10 miljoen kilo aardbeien gegaan. Aardbeiteler Anton Ros uit Sprundel zorgde vandaag voor dit feit, en kreeg als dank een taart mee naar huis. Die werd hem overhandigd door CLTV-voorzitter Rinie van Tilburg (rechts) en door directeur Erik Bastiaensen (links).

“We zagen aankomen dat we deze mijlpaal zouden bereiken”, vertelt Bastiaensen, “gezien de productie-uitbreiding die al een aantal jaren gaande is, met meer glas- en buitenstellingen en voorzieningen om de teelt in voor- en najaar te verlengen. Die ontwikkeling overtreft het licht dalende aantal telers dat levert aan CLTV Zundert”. Vorig jaar bleef de afzet steken bij 9,6 miljoen kilo, in 2013 was die 9 miljoen kilo, en in 2012 9,7 miljoen kilo.

Veiling CLTV Zundert heeft een samenwerking met Veiling Hoogstraten, met een geprognotiseerd volume in 2015 voor aardbeien van 33 miljoen kilo ( 33.000 ton). Circa een derde is dus aanvoer via CLTV Zundert.

 

Samenwerking met ‘Hoogstraten’

Veiling Hoogstraten bereikte begin vorig maand een omzetpiek van 200 miljoen euro. Aan het eind van dit jaar zal de omzet uitkomen op 215 tot 220 miljoen euro, dat is 15 procent meer dan in 2014. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is de omzet elke 10 jaar zowat verdubbeld. Naast aardbeien –zorgend voor zo’n 50 procent van de omzet- zet Veiling Hoogstraten ook tomaten af (dit jaar 85.000 ton), 29.000 ton paprika en 6 miljoen stuks komkommer. Deze vier producten samen zorgen voor 97 procent van de totale omzet van Veiling Hoogstraten.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin