Doorgaan naar artikel

Hollandse Aardbeien-initiatief trapt af op 15 april

Het Hollandse Aardbeien-initiatief gaat ook dit jaar door. De aftrap is op dinsdag 15 april. Het streven dat minimaal de helft van alle telers op vrijwillige basis mee zou doen, is ruimschoots gehaald.

“In 2014 gaan telers opnieuw het gesprek aan met consumenten”, zegt Marill Ooms van Imagro. “We leggen uit wat er komt kijken bij de teelt van aardbeien en hoeveel handen daarvoor nodig zijn: van rassen, teeltsystemen, bevruchting, bloei en groei, tot aan de oogst. Ook laten we zien dat de aardbei een echt natuurproduct is.”

De aanloop naar het moment dat er weer volop aardbeien verkrijgbaar zijn, wordt met een bijzondere actie in beeld gebracht. Elke teler overhandigt zijn/haar eerste bakje rode aardbeien aan een bijzonder iemand. Een persoon in de eigen omgeving, iemand die iets uitzonderlijks heeft gepresteerd of iemand die een moeilijke periode heeft gehad. Een overhandiging met een verhaal. “Met z’n allen werken we zo toe naar een climax: de derde dinsdag van april, de opening van het aardbeienseizoen: hét moment dat er weer volop aardbeien te krijgen zijn”, aldus Ooms.

Deelnemers aan het Hollandse Aardbeien-initiatief zijn vrije telers, telers aangesloten bij The Greenery, CLTV, Fruit World Breda en Fossa Eugenia op basis van individuele bijdragen en telers verbonden aan Fruitmasters, Veiling Zaltbommel en Sun Berry International via een collectieve bijdrage.

Spinningmarathon voor Ronald McDonald

Op 15 april is de opening van het aardbeienseizoen met een spinningmarathon en aardbeienmarkt in een hal van Fruitmasters in Geldermalsen, voor alle aardbeienliefhebbers en betrokkenen bij de productie van aardbeien. De opbrengst is voor gezinnen die tijdelijk in een Ronald McDonald Huis verblijven om dicht bij hun (langdurig) zieke kind te kunnen zijn. Vorig jaar doneerde het Hollandse Aardbeien-initiatief meer dan 15.000 euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Doe ook mee

Het Hollandse Aardbeien-initiatief is een activiteit van, voor en door Nederlandse aardbeientelers. Het doel is hun passie en liefde voor (het telen van) aardbeien te delen. Telers kunnen zich via het machtigingsformulier Hollandse aardbeien nog steeds aanmelden als deelnemer. Neem voor meer informatie contact op met Mark van Aert, voorzitter van het Hollandse Aardbeien-initiatief. Hij is telefonische bereikbaar op 06-29092447. Mailen kan ook: info@hollandseaardbeien.

Meer informatie over het Hollandse Aarbeien-initiatief is te vinden op de website: www.hollandseaardbeien.nl, via twitter: @aardbeiweetjes en via Facebook: Hollandseaardbeien.

Bekijk meer

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin