Aardbeienafzet heeft moeite met overaanbod

laatste update:16 aug 2012 223

Voor aardbeientelers is de opbrengstprijs op de dagmarkt in één week tijd hard terug gelopen. Fruitmasters’ Prestige-kwaliteit bracht nog €1,20 per pond op donderdag. Een week ervoor was dat nog 3 euro.
001_boerderij-image-1039084.jpeg

Klasse 1.1 bracht 60 cent per pond op donderdagmiddag. Bij de ochtendveiling van The Greenery werd dat bij veel partijen al niet gehaald. Er lijkt zelfs sprake van enige doordraai, gezien de verkoop soms op minimumprijsniveau plaatsvindt.

Toch meldt Fruitmasters dat er voldoende acties zijn bij supermarkten. Het aanbod is fors door de warmte van eind juli, maar de verkoop valt ook zeker niet mee. De veiling noemt het dan ook een samenloop van omstandigheden dat ook in het buitenland voldoende eigen productie is.

Hoopvol is het signaal dat veel telers buitenpercelen naar het einde van het seizoen toegaan. De aanvoer zal daardoor naar verwachting dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.