Doorgaan naar artikel

Afzet hardfruit komt weer op gang

In het nieuwe jaar is de afzet van appels en peren weer op gang gekomen.

De omgezette hoeveelheid is echter minder groot dan in de eerste maand van het vorige jaar, zo blijkt uit het maandelijkse overzicht van het Productschap Tuinbouw van de voorraden appels en peren. Dat ligt bij Jonagold en Elstar voor de hand vanwege de kleine voorraden. Maar bij peer is dat niet het geval.
Ook bij Conference is de voorraad met 98 miljoen kilo nog kleiner dan vorig jaar, toen op 1 februari nog 115 miljoen kilo in de cellen lag. Maar de verschillen ten opzichte van de grote voorraad van het vorige seizoen nemen weer af, doordat in januari minder is afgezet dan vorig jaar. In december is juist meer Conference afgezet dan een seizoen eerder.

De voorraad van zowel Elstar als Jonagold was 1 februari een derde kleiner ten opzichte van het vorige seizoen.  Zelfs met het relatief lage afzettempo van januari zou deze omvang voor de zomer afgezet moeten zijn. De hoeveelheid overige appels is dit jaar weer groter door de nieuwe appelrassen die hier nog onder vallen. De afzet ervan was net zo groot als in januari 2010.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Anton Oostveen

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Anton Oostveen

freelance fruitteeltjournalist

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin